Excite

Lekker slapen in Italië

Waar je in Italië ook heen gaat, het klimaat is er vrijwel altijd ideaal. Geniet je het liefst aan het strand van het zonnetje, dan kun je het beste je hotel zoeken in de vele prachtige strandbestemmingen die het land rijk is. Bezoek de Adriatische of Tyrreense kust en kies voor de heerlijkste strandhotels.

Italië is ook zeer geschikt voor wintersport. In het seizoen kun je je ski’s of snowboard onderbinden en de mooiste pistes afglijden. ’s Nachts kun je natuurlijk voor de après-ski gaan, maar slapen doe je in de hotels, pensions en jeugdherbergen die de wintersportgebieden rijk zijn.

Slapen op een eiland? Italië heeft er verschillende. Zo kun je naar één van de Eolische eilanden en de Pelagische eilanden. Verder zijn er nog Ustica en Pantelleria. Een interessant eiland is Vulcano, dat ooit Hiera werd genoemd. Er wonen maar zeshonderd mensen op het eiland, zodat je er verzekerd bent van een rustige vakantie. Nog rustiger? Kom dan naar het vijf vierkante kilometer tellende Alicudi. Er is hier maar één hotel maar twaalf kamer, dus vroeg boeken is het devies.

Natuurlijk kun je ook gaan voor een bezoek aan de grote steden van Italië, zoals hoofdstad Rome, of steden als Milaan, Turijn, Genua, Venetië, Bologna, Florence... het aanbod is groot genoeg, en er zijn in en rond de grote steden ook meteen de meeste hotels te vinden. Zo wordt prijsvergelijken je wel een stuk makkelijker gemaakt, zodat je uitgebreid kunt genieten van je bezoek aan bella Italia.

Afbeelding: Flickr, RayDS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021