Excite

Lekker slapen in Luik

Luik, ook wel Liège, is een Belgische stad die is gelegen tussen twee heuvels. Op één van deze heuvels staat de bekende Sint-Maartenskerk. De gezellige kleine straatjes en pleinen van hartje Luik zijn grotendeels autovrij, zodat je er uren in alle rust kunt rondslenteren. Niet voor niets worden er veel wandelroutes aangeboden door dit bijzondere centrum.

Jarenlang had Luik een minder goede naam doordat het een echte industriestad was. Er is de afgelopen jaren veel gewerkt aan het uiterlijk van de stad, waardoor het toerisme is gaan groeien. Sowieso zijn de prachtige oude gebouwen, bijvoorbeeld rondom de Grote Markt (Place du Marché) al de moeite van het bezichtigen waard.

Kom je slapen in Luik, dan heb je de keuze uit een groot aantal hotels en pensions. Zo kun je slapen in jeugdherberg Georges Simenon of in een eenvoudig Etap-hotel, maar als je voor luxe gaat zijn er viersterrenhotels als het Mercure, Holiday Inn. Verder kent Luik een vijfsterrenhotel: Crowne Plaza.

Het aanbod aan middenklasse hotels is ook voldoende in Luik. Slaap bijvoorbeeld in driesterrenhotels als Campanile or Horse Château. Tweesterrenhotels zijn onder andere Eurotel en Les Acteurs. Tip bij je zoektocht: kijk eerst welke uitstapjes je wil maken vanuit je accommodatie en zorg dat de locatie hierbij past. Zo voorkom je dat je van de ene naar de andere kant van de stad moet om te bezoeken waar je voor naar Luik bent gekomen.

Afbeelding: Flickr, petermeuris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020