Excite

Lekker slapen in Lyon

Lyon is de tweede stad van Frankrijk. Waar de meeste mensen de stad alleen kennen als de plek waar ’s zomers veel files staan, weten de inwoners en een select groepje toeristen wel beter. Lyon is namelijk een bijzondere bestemming die zeker de moeite van een bezoek waard is. Met de interessante bezienswaardigheden ben je zo een week zoet.

Winkelen kun je ook prima in Lyon. Het populairste winkelgebied vind je op schiereiland Presqu’île: Carré d’Or (oftewel gouden vierkant). Aan de straat Rue de la République vind je de leukste winkels en warenhuizen en ben je dus wel even zoet. Ben je gek op handgemaakte kunst en bijzondere koopjes, dan kun je naar Vieux Lyon. Tot slot is er nog het grootste winkelcentrum van Frankrijk: de Part-Dieu. Je kunt hier winkelen van half tien ’s ochtends tot acht uur ’s avonds.

Lyon heeft meer dan driehonderd hotels. Er is dus qua accommodatie keuze genoeg. Diverse grote ketens hebben hier een hotel staan, en er zijn ook kleine pensions, bed and breakfasts en middenklassehotels. Lyon heeft verder een zeer bijzondere jeugdherberg, op tien minuten van het centrum. Geniet voor nog geen vijftien euro van een verblijf, ontbijt, en een prachtig uitzicht op de stad.

Behalve in hotels kun je in Lyon ook op de camping verblijven. Neem je eigen tent mee en zet deze op op één van de 150 beschikbare plaatsen van Lyon International Camping Ground. Er gaat vanaf de camping een bus naar het centrum. Binnen enkele minuten kun je vanaf de camping genieten van alles wat Lyon te bieden heeft. Een goed betaalbare keuze voor je verblijf in Lyon dus!

Afbeelding: Flickr, jimg944

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020