Excite

Lekker voordelig: last minutes

Voordelig op vakantie is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Je hoeft maar het internet op te gaan en alle aanbiedingen worden zo door diverse sites voor je op een rijtje gezet. Het is dan ook allang niet meer zo dat je voor een leuke aanbieding per se in de buurt moet blijven. Last minutes zijn tegenwoordig ook ontzettend aantrekkelijk.

‘Last minute’ is een bekende term in de vakantiebranche. Het kan betrekking hebben op een hotelkamer, maar ook op een complete vakantie. Het kenmerk ervan is dat je de last minute op het laatste moment, tegen de laagst mogelijke prijs boekt. In veel gevallen betreffen de aanbiedingen reizen of hotelkamers die onverwachts zijn vrijgevallen. Omdat het voor de aanbieder vaak voordeliger is om iemand goedkoop op reis te sturen, dan niemand te hebben, worden die reisjes dan kort van tevoren tegen een enorm gereduceerd tarief aangeboden.

Omdat last minutes vaak eerst voor het normale tarief aangeboden worden, is het handig om – zolang je die mogelijkheid hebt natuurlijk – gewoon zo lang mogelijk te wachten met het boeken van je vakantie. Het zou zonde zijn als jij de volle mep betaalt en vervolgens naast iemand in het hotel zit, die dezelfde vakantie heeft geboekt voor een fractie van de prijs. Wel moet je flexibel kunnen zijn, want weg is weg en het kan voorkomen dat je dus niet naar de bestemming kunt, die je had willen bezoeken!

Afbeelding: Flickr account JoshuaDavisPhotography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019