Excite

Lekker weg met kerst

Kerstmis is een periode van feest, lekker eten en gezelligheid. Voor veel mensen is kerst ook de ideale tijd om weg te gaan, bijvoorbeeld naar het buitenland. Ze zijn immers toch al vrij voor hun werk, dus een vakantie kost maar een paar vrije dagen. En wat is er nou niet lekkerder dan de zon opzoeken tijdens je vakantie?

Je kunt bijvoorbeeld naar Egypte, waar de temperaturen rond de dertig graden liggen tijdens kerst. Of ga naar Zuid-Afrika. Het weer is dan ook prima, aangezien het hoog zomer is daar. Landen in Azië kunnen ook een aanrader zijn, zoals Thailand en Maleisië. Natuurlijk is het ook mogelijk om juist de sneeuw op te zoeken door naar landen als Finland, Oostenrijk of Canada op vakantie te gaan.

Met de kinderen kun je ook lekker weg met kerst. Erg geliefd is bijvoorbeeld Disneyland tijdens de kerst. Er zijn speciale aanbieden zodat je met kerst lekker in deze sprookjeswereld kunt verblijven.

In veel landen zijn er speciale diners tijdens kerst, bijvoorbeeld in het hotel waar je verblijft. Je kunt dan deelnemen aan een echte feestmaaltijd om toch een kerstgevoel te hebben, ook al ben je niet thuis. Soms moet je voor deze maaltijden wel iets extra’s betalen en in bepaalde landen is dit een verplichte toeslag, ook wanneer je er geen gebruik van wilt maken. Vaak is deze toeslag maar een paar tientjes.

Afbeelding: Flickr account davedehete

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021