Excite

Lekker zonnen aan de Belgische Kust

De Belgische Kust is ongeveer 67 kilometer lang en grenst aan de Noordzee en loopt van het noorden tot het zuiden van Nederland tot Frankrijk. De strook is erg verstedelijkt, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat de Belgische Kust tot de belangrijkste toeristische trekpleister van België behoort.

Met name in het hoogseizoen is het er erg druk. Gelukkig zorgen de meer dan 500 hotels voor meer dan genoeg ruimte voor al die toeristen. Wie wel wil genieten van de prachtige kustlijn, maar dit liever doet op een moment dat het iets rustiger is, gaat bij voorkeur in mei of juni. Dan zijn de temperaturen nog steeds erg prettig, terwijl de enorme stroom toeristen nog niet zo erg op gang is. Je zult ongetwijfeld wel wat mensen tegen komen, want de Belgen zelf bezoeken hun kustlijn ook graag.

Als je van wandelen houdt, is de Belgische Kust ook een prima vakantiebestemming. Achter de kuststrook liggen namelijk De Polders. Deze streek bestaat vooral uit klei, zand en veen en heeft een prachtig landelijk karakter. Hier kun je niet alleen heerlijk wandelen, maar ook prachtige foto’s maken!

Afbeelding: Flickr, gebruiker BBalaji

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020