Excite

Let's go glamping!

De economische crisis trekt een spoor van verwoesting door de toeristische sector. Vooral in het hogere segment en de verre reizen vallen er harde klappen. Bovendien hebben de reisbureaus te maken met de directe concurrentie van het internet. Maar het is niet alleen kommer en kwel. Er zijn ook segmenten die juist enorm groeien. Wat dacht je van kamperen? Ook voor mensen met een hang naar luxe.

Er is namelijk een nieuwe trend. Dat is het zogenaamde 'glamping'. Glamoureus Kampering, in het Engels dus glamping. Een luxe variant van het kamperen. Steeds meer mensen vinden glamping een leuke manier van vakantie vieren. Het is relatief goedkoop en je zit toch in de luxe. Bovendien zit je niet zelf te rommelen met haringen en tentdoek, staat er een kingsize bed in je tent en is het geheel voorzien van verwarming. Sterker nog, er zit soms zelfs een douche in.

Echt kamperen is het natuurlijk niet. Dat is tot je knieën in de modder en met je WC-rolletje over een nat grasveld lopen op je slippers, te vroeg in de morgen. Maar glamping biedt de romantiek, zonder de ellende. Ook in Nederland is het mogelijk. Zo is er een luxe camping op een onbewoond eiland in het Veluwemeer. Daar kun je zeer comfortabel kamperen. Wellicht iets voor de volgende zomer?

Afbeelding: Goglamping.net

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019