Excite

Leuk: een weekendje Londen

Uitgaan, winkelen, rondwandelen, cultuur opsnuiven, musea bekijken... Londen leeft en bruist! Deze indrukwekkende hoofdstad is zoals gezegd een stad waar je je niet snel zult vervelen. Bekijk de Londen Bridge, rijd rond in een dubbeldekkerbus, wandel langs de Big Ben en verwonder je over de stad in de Londen Eye, het enorme reuzenrad waarmee je de stad van boven bekijkt.

Winkelen is een begrip in Londen. Niet alleen is het aanbod aan winkels enorm, er zijn ook regelmatig grote uitverkopen. De warenhuizen liegen er ook niet om. Wereldberoemd is natuurlijk Harrods, maar je kunt ook naar onder andere Harvey Nichols en Fortnum & Mason. Even anders winkelen? Londen heeft een heuse Chinatown met Aziatische restaurants, winkels en markten.

Wil je even de drukte van de stad ontlopen, bezoek dan één van de prachtige parken die Londen rijk is. Zo kun je uren rondlopen in Kensington Gardens, grenzend aan het beroemde Hyde Park. Heb je genoeg energie opgedaan, dan kun je ’s avonds uitgebreid uit in de stad. Londen heeft zo’n zevenduizend pubs waar je begint met wat eten, en eindigt met een lekker drankje. Daarna kun je nog de clubs langs.

Londen mag dan op een eiland liggen, het is bereikbaarder dan je denkt. Je kunt op verschillende manieren naar Londen, waaronder met de trein, de bus en het vliegtuig. Ook leuk is een tocht met de ferry. Op de ferry heb je vaak een eigen zitplaats of hut, maar het leukste is om rond te kijken op het dek, wat te eten in het restaurant, of een gokje te wagen in de speelhal. De reis vliegt om!

Afbeelding: Flickr, TJ Morris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020