Excite

Leuk en snel uitje: stedentrip België

Wie aan België denkt, denkt al snel aan de overheerlijke frietjes en de ruime keuze in de verschillende soorten bier. Maar België heeft nog veel meer te bieden. Verschillende bruisende steden met allemaal hun eigen bezienswaardigheden en tradities. Een hotel is dan ook snel geboekt! Voor je stedentrip naar België heb je verschillende mogelijkheden, wij zetten er hier een paar voor je op een rijtje!

Je kunt je reis beginnen in Antwerpen, de hoofdstad van de Provincie Antwerpen. De stad heeft een enorm aantal musea, waaronder het Hessenhuis en het Letterenhuis. Antwerpen kent een rijk religieus verleden. Dit zul je vooral terugzien in de vele prachtige kerken en monumenten die de stad rijk is. Ook winkelen is geen probleem in Antwerpen; er zijn verschillende winkelstraten met een keur aan winkels en boetieks.

We vervolgen onze reis naar de stad Brussel, de hoofdstad van het koninkrijk Belgie. Brussel is vroeger ontstaan rond een burcht op een eiland in Zenne. Het historisch erfgoed is bijzonder groot in Brussel, met ondermeer de Grote Markt, het stadhuis, de Munt en natuurlijk, niet te vergeten , Manneke Pis. Brussel kent verder een aantal prachtige parken, musea en kerken die allemaal een bezichtiging waard zijn. Wie van winkelen en lekker eten houdt kan terecht in de bekende winkelstraten Nieuwstraat en Louizalaan.

Tot slot: Gent! Gent heeft een prachtige historische binnenstad. De bezienswaardigheden zijn talloos, dus wie alles wil zien, mag er zeker een aantal dagen voor reserveren. Terugkerende evenementen waar je eigenlijk een keer bij moet zijn geweest zijn de Gentse Feesten, de Jaarbeurs en het Festival van Vlaanderen. Stuk voor stuk gezellige evenementen die de stad eer aan doen.

Afbeelding: Flickr account e³°°°

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020