Excite

Leuke wijken in Berlijn

De leuke wijken van Berlijn zitten overal! Een weekendje Berlijn is daarom pas compleet als je de sfeer hebt geproefd in een aantal van de gezellige stadsdelen die Berlijn rijk is. In dit artikel tippen wij je een paar van de leukste plekjes die de Duitse hoofdstad rijk is.

Prenzlauer Berg

De gezinswijk Prenzlauer Berg was na de val van de muur één van de eerste trekpleisters voor creatievelingen op zoek naar goedkope woonruimte in een nieuw Berlijn. Inmiddels zijn er vooral veel jonge gezinnen die hun intrek hebben genomen in misschien wel de bekendste van de leuke wijken in Berlijn. Met een veelheid aan koffietentjes, lunchrooms en kindvriendelijke evenementen in Prenzlauer Berg een warm bad voor toeristen op zoek naar een ontspannen wijk om in alle rust doorheen te dwalen.

Op zoek naar een hostel in Berlijn? Lees dit artikel voor leuke tips!

Friedrichshain

Friedrichshain is bij veel backpackers bekend als een van de leuke wijken van Berlijn als je op zoek bent naar een goedkope slaapplaats en gezellige kroegjes. De sfeer in Friedrichshain is gemoedelijk, maar rauw genoeg voor avonturiers op zoek naar het ‘echte Berlijn’. Er zijn maar weinig echte bezienswaardigheden in deze wijk, maar om uit te gaan en om lekker te shoppen bij bijzondere winkels ben je aan het goede adres. Ook leuk om per fiets te ontdekken.

Kreuzberg

Kreuzberg en Friedrichshain zijn eigenlijk dezelfde wijk, maar hebben toch een heel verschillend karakter. Waar Friedrichshain vooral alternatieve jonge mensen aantrekt, is Kreuzberg een echte multi-culti wijk. Ooit werd dit gedeelte van voormalig West-Berlijn omringt door de muur, waardoor het niet erg populair was. Na de val van de muur liep Kreuzberg zelfs behoorlijk leeg. Inmiddels weten veel kunstenaars de goedkope woningen weer te vinden, waardoor er bijna iedere week nieuwe cafeetjes en boetiekjes openen. Onder andere het beroemde Joods Museum vind je in Kreuzberg.

Mitte

In Mitte kun je fantastisch winkelen. Het is een duurder gedeelte van de stad om een hotel te boeken, maar een van de leuke wijken van Berlijn als je wilt shoppen bij de grote Europese modeketens. Mitte biedt ook plaats aan een groot aantal beroemde bezienswaardigheden, zoals Unter den Linden, het Museuminsel, de Berliner Dom, Gendarmenmarkt en ga zo maar door. Het is de plek waar veel toeristen komen, maar tevens het financiële hart van de Berlijners.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019