Excite

Leukste LEGO-creaties op LEGO World!

Vanaf 22 oktober is het weer tijd voor LEGO World! In Zwolle wordt een enorm LEGO-festijn gehouden, waar je onder andere de allergrootste Super Mario ooit kunt zien. Maar daar houdt het nog niet op!

LEGO World is de leukste happening voor liefhebbers van LEGO en de nieuwe Mario moet echt een pronkstuk worden. Met ruim 30.000 LEGO stukjes en ruim 40 kilo moet dat zeker lukken.

Om bijzondere creaties van LEGO te zien hoef je overigens niet per se naar Zwolle te gaan; je kunt ook op internet kijken. Daar heeft men namelijk maar liefst 400 Bijbelverhalen uitgebeeld in LEGO stukjes. Met meer dan 4500 illustraties is thebricktestament.com zeker een levenswerk te noemen. De bedenker, Brendan Powell Smith, begon in 2001 met zijn project en werkt er nog steeds aan. The Brick Testament, zoals het project heet, werd al in 2003 uitgegeven in boekvorm.

Dat ook moderne onderwerpen erg geschikt zijn voor een invulling in LEGO, blijkt wel uit het feit dat David Bowie vereeuwigd is in een nieuwe LEGO videogame. Bowie is te zien zoals hij eruit zag in de jaren ’80, toen hij zijn clip ‘Let’s Dance’ opnam.

Lijkt het je toch leuker om allerlei mooie LEGO creaties in het echt te zien, dan kun je tussen 22 en 27 oktober naar de IJsselhallen in Zwolle komen. De show is geopend tussen 10 en 17 uur en een kaartje kost €17,50. Kaartjes zijn vooraf via internet te bestellen, maar houd er wel rekening mee dat de kaartjes op datum worden verkocht!

Afbeelding: Flickr account levork

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020