Excite

Liefdesbrief Henry VIII te bezichtigen

In de British Libary in Londen kun je een liefdesbrief vinden die geschreven is door Koning Henry VIII. Hij schreef deze brief aan zijn tweede echtgenote Anne Boleyn, waarvan het verhaal recentelijk prachtig verfilmd werd in de film The other Boleyn girl. De brief is waarschijnlijk geschreven in 1528. Door de brief krijgen we een heel andere kant te zien van de bloeddorstige heerser. In zijn brief schrijft Henry VIII dat zijn hart voortaan alleen aan Anne is gewijd. Hij verontschuldigd zich dat ze het idee heeft slechts een maîtresse te zijn. Dat de liefde van Henry VIII niet lang duurde is ondertussen bekend. In 1536 liet hij Anne onthoofden en trouwde hij achtereenvolgens vier vrouwen. Ook ruimde hij iedereen uit de weg die hem dwars zat.

De liefdesbrief maakt deel uit van een tentoonstelling die vanaf april in de British Libary wordt getoond. De tentoonstelling gaat over de geschiedenis van Henry VIII.

De British Libary Londen is de grootste onafhankelijke leenbibliotheek en werd opgericht in 1841. De bibliotheek heeft ruim 8.000 leden en er is ook een zogenaamd ‘mailing systeem’, zodat mensen uit andere landen boeken kunnen laten bezorgen die ze willen lenen. Er worden regelmatig boeiende tentoonstellingen gehouden in de bibliotheek. Je kunt de bibliotheek goed bereiken met de metro, vanaf het station Green Park.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020