Excite

Lieflijk Luxemburg

Luxemburg heeft een prachtig heuvelachtig en bosrijk gebied dat ook wel bekend staat onder de naam Petite Suisse, oftewel ‘klein Zwitserland’. Ook kent het groothertogdom prachtige riviertjes die zijn uitgeslepen uit de zandstenen dalen, met unieke bloemen, planten en dieren. Al deze pracht ligt op relatief korte afstand van Nederland.

Het noorden van Luxemburg staat ook wel bekend onder de naam Ösling. Ösling maakt deel uit van de Ardennen en de gemiddelde hoogte van het gebied is zo rond de vijfhonderd meter boven zeeniveau. Hier kun je de mooiste beboste bergen, heuvels en rivierdalen bewonderen. Genieten van het uitzicht kun je op twee punten: Kneiff (560 meter) en de bekende Burgplatz (558 meter).

Natuur speelt sowieso een grote rol in Luxemburg. De mooiste landschappen en met name heuvels zijn volop vertegenwoordigd. Vanzelfsprekend kun je er dan ook naar diverse natuurparken. Eén van deze parken deelt Luxemburg met zijn buurland Duitsland: het Duits-Luxemburgse natuurpark. In Ösling zijn tevens de natuurparken Our en Obersauer te vinden.

Hoofdstad Luxemburg is tevens de grootste stad van het land. Andere grote plaatsen zijn Esch-sur-Alzette, Differdange en Dudelange. De hoofdstad is overigens meer dan een bezoek waard met zijn prachtige musea en binnenstad. De binnenstad is zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Luxemburg is een lieflijk en verrassend veelzijdig land dat je verbaasd zal doen staan. Wanneer boek jij je bezoek?

Afbeelding: Flickr, fede_gen88

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020