Excite

Lilliputters vestigen eigen kolonie in China

In China hebben lilliputters het niet makkelijk. De arbeidsmarkt is namelijk al overvol, dus het werk ligt niet voor het oprapen voor de kleine mensen. Bovendien voelen veel lilliputters zich gepest in het grote land. Daarom hebben een aantal lilliputters het initiatief genomen om een eigen gemeenschap te stichten. Je mag er alleen wonen als je onder een bepaalde, kleine lengte bent.

De berggemeenschap bevindt zich in Kunming, in het zuiden van China. De lilliputters hebben een eigen politiemacht en een brandweerkazerne. Inmiddels hebben ze zichzelf uitgedost in kleding van sprookjes, zodat ze ook toeristen aan trekken. Daarmee krijgt het dorp, dat opgezet werd als vluchtoord voor de uitgestotenen van de maatschappij, een beetje de sfeer van een freak circus. De lilliputters schijnen daar geen problemen mee te hebben.

Naar westerse maatstaven is het natuurlijk schandalig dat de lilliputters zich op deze manier moeten profileren en hun afwijking moeten aanwenden om geld te verdienen. Maar in China trekt niemand er een wenkbrauw voor op. Het is voor de lilliputters juist de uitgelezen kans om überhaupt geld te verdienen. Hoe dan ook, het kan met recht de eerste letterlijke dwergstaat ter wereld genoemd worden.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020