Excite

Limburg heeft veel te bieden voor een vakantie

Als je tijdens je vakantie graag van prachtige natuur wilt genieten en bijvoorbeeld van wandelen houdt, dan is Zuid-Limburg de plek voor jou. Het is er heuvelachtig en vooral in Vaals is het erg mooi. In Vaals kun je ook een uitstapje maken naar het Drielandenpunt. Vanaf daar kun je Nederland, België en Duitsland zien. Gulpen ligt eveneens in Zuid-Limburg en het is een ideaal beginpunt voor een wandelvakantie in Limburg.

Verblijf je liever in een stad, dan kun je naar Maastricht. Het is de hoofdstad van Limburg. De stad heeft een prachtig historisch centrum. Ook kun je er op het Vrijthof de Sint-Servaasbasiliek bewonderen of een rondvaart maken over de Maas. Maastricht is daarnaast een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan andere plaatsen in Limburg. Zo kun je bijvoorbeeld naar Valkenburg, Margraten of Vaals.

Wil je tijdens je vakantie graag winkelen, dan heb je in Limburg genoeg keus. Zo heb je in Roermond het Designer Outlet. In dit winkelcentrum is de kleding van de bekendste merken vaak tegen leuke prijzen te koop. Vlak over de grens bij Geleen vind je Maasmechelen, waar eveneens een winkelcentrum van grote merken is: Maasmechelen Village Outlet Shopping. Ook in Heerlen kun je winkelen. In deze stad bevindt zich de grootste woonboulevard van Europa.

Ook voor kinderen is er in Limburg veel te doen tijdens de vakantie. Zo is er Kinderstad Heerlen, een grote overdekte speeltuin met onder andere een wildwaterbaan en botsauto’s. In Valkenburg kun je het attractiepark Sprookjesbos vinden met bekende sprookjes zoals Hans en Grietje. Maar het meest bekende attractiepark van Limburg is Toverland in Sevenum.

Afbeelding: Flickr, Bert K

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020