Excite

Lissabon: maak een mooie citytrip

Lissabon als citytrip is een uitstekende keuze. Lissabon, de hoofdstad van Portugal, biedt namelijk voor elk wat wils, waardoor je gegarandeerd bent van een heerlijk weekendje weg. Volgens een oude Griekse mythe werd de stad Lissabongesticht door Odysseus, vlak nadat hij Troje verlaten had. Hij gaf de stad de naam Olissipo. In werkelijkheid kent Lissabon echter een geschiedenis vol oorlogen, handelsroutes en is het in handen van heersers uit diverse landen geweest. Lissabon kent daardoor een schat aan cultuur en bezienswaardigheden.

Cultuurliefhebbers kunnen zich uitstekend vermaken met de werelderfgoederen Mosteiro dos Jerónimos (een Hiëronymietenklooster) en de Torre de Belém in Santa Maria de Belém. In dit klooster vindt men onder meer het graf van ontdekkingsreiziger Vasco deGama. In Baixa, de zogenaamde 'benedenstad', vindt men het centrum van Lissabon, met het Rossio. Het Rossio is reeds eeuwenlang het belangrijkste plein van Lissabon. In het nieuwe centrum treft men onder meer het aquarium Oceanário de Lisboa en het Parque das Nações. Ook de bruggen Ponte 25 de Abril en de zeventien kilometer lange Vasca da Gama brug zijn aanraders. In de vele volkswijken treft men verscheidene voor Portugal zo kenmerkende steile straatjes, steegjes en trappen, waar men diverse fadohuizen kan vinden. In deze kleine restaurants kan men genieten van de traditionele fado. Lissabon kent daarnaast diverse musea, waaronder het Museu Nacional de Arte Antiga, het belangrijkste museum voor de kunst in Portugal. Natuurliefhebbers zullen zich in een van de vele grote parken, waaronder het Parque Florestal de Monsanto of het Parque Eduardo VII direct thuis voelen.

Wat betreft het verblijf is een pension een uitstekende en voordelige optie. Ook een overnachting in een van de vele jeugdherbergen die de stad rijk is, is aan te raden. Een bijzondere ervaring is kamperen in het centrum van Lissabon, op de camping Lisboa Estrada da Circunvalação. Vroegtijdig reserveren is een must! Dineren doe je in een van goede restaurants, waar men vooral veel visgerechten op de kaart zal aantreffen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019