Excite

Lissabon: een stedentrip aan zee met cultuur en lekker eten

De stad Lissabon biedt een stedentrip met alle mogelijkheden voor een fantastische weekend. Lissabon is een plezier voor iedereen door zijn ligging aan zee, mooie gebouwen en gezellige winkelstraatjes.

Aan het water

Lissabon ligt vlakbij de Atlantische Oceaan en de rivier de Taag. Wanneer je de stedelijke drukte van Lissabon wilt ontvluchten is een romantische uitje naar zee of een wandeling langs de rivier een mogelijkheid.

Gebouwen

De oude bouwwerken in Lissabon dateren nog uit de tijd van de ontdekkingsreizigers die zich vestigden in de Portugese hoofdstad. Het Castelo de São Jorge heeft een bijzondere geschiedenis als schuilplaats en koninklijk paleis. Hier kan je lekker in de schaduw genieten van Lissabon dat gebouwd is tussen zeven heuvels. Waar je ook van het uitzicht kan genieten is op het Monumento Cristo Rei. Dit is een monument van Christus van honderd meter hoog. Het ligt ten zuiden van de Taag op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over Lissabon.

Winkelen

In Lissabon kan je winkelen zoals jij graag wilt. Baixa is het hart van Lissabon en is ideaal om te winkelen door de winkelstraatjes en pleinen. Voor het uitzoeken van chique kleding kan je winkelen in de chique wijken Chiado en Bairro. De Mercado de Ribeiro is de markt van Lissabon waar echte Portugese producten verkocht worden. Als je liever alle winkels bij elkaar hebt, dan heeft Lissabon de winkelcentra Centro Comercial Colombo, Vasco da Gama en Complexo das Amoreiras.

Lekker eten

Lissabon is gelegen aan de kust. Het is niet voor niets dat de restaurants van Lissabon veel heerlijke visgerechten te bieden hebben. De Portugezen houden van lekker eten en hebben een groot aanbod aan gerechten met gegrilde vis, verse schelp- en schaaldieren en de traditionele stokvis. Daarnaast kunt u ook genieten van de desserts en patisseriegerechten gemaakt volgens traditionele kloosterrecepten en de verscheidenheid aan kaas.

Lissabon is de moeite waard om een weekend te vertoeven. Laat je verwennen tijdens een stedentrip aan de zee door de cultuur en restaurants van Lissabon.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020