Excite

Lissabon stedentrip om nooit te vergeten!

Lissabon stedentrip

Hij spreekt inmiddels een aardig woordje Portugees en heeft het altijd over Lisboa. Hij keert steeds weer met boeiende reisverhalen. De buren weten inmiddels allemaal dat Lisboa Lissabon is. Volgens hem de prachtigste havenstad ter wereld, mede door de rivier de Taag en de vele heuvels.

Lissabon en zijn fabelachtig mooie gebouwen

Ook over de architectuur raakt hij niet uitverteld. Bijvoorbeeld het stokoude kasteel van São Jorge: daar heeft hij wel 50 foto's van. Aan de buitenkant ziet er meer uit als een vervallen ruïne. Binnenin is het echter een schitterend museum. Toegegeven: wel met een fantastisch uitzicht over de stad.

De echte, oude, authentieke Portugese traditie: daar moet je voor naar de oude stadswijk Alfama. In dit deel van Lissabon alleen al is een dagverblijf te kort. Slenteren langs tientallen typische pleintjes met een overaanbod aan kerkjes, cafeetjes en restaurantjes. Hier ga je je geen minuut vervelen!

Waar je volgens mijn buurman in elk geval ook moet geweest zijn is het Parque das Nações. Dit park bewaart wat over is van het Expo-terrein waar de Wereldtentoonstelling van 1998 plaatsvond. Voornaamste publiekstrekkers: de Vasco da Gama toren en het beroemde Oceanário de Lisboa. Dit is een immens aquarium waar je ogen te kort komt.

Waar mijn buurman uiteraard geen interesse voor heeft is het grote winkelcentrum dat ook in dit park is gelegen.

Met stip een must om ook te bezoeken: het Rossio plein!

Lissabon: eten en drinken?

Uiteraard is Portugal gekend om zijn porto en wijnen. Nog een bekende specialiteit is de pastéis de Belém: een warm gebakje met kaneel. De Portugese keuken is lekker maar nogal zwaar, met veel vis op de menukaart.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020