Excite

Londen best bezocht door Nederlanders

  • © Getty Images
Londen werd in het afgelopen jaar het best bezocht door Nederlanders die in een hotel in het buitenland verbleven. Dat blijkt uit een onderzoek van Hotels.com. Op deze lijst staan twaalf Europese steden en vijf Amerikaanse steden. De nummers twee en drie van de lijst waren New York en Parijs.

Dat Londen hoog op de lijst staat is niet vreemd; deze stad doet het de laatste jaren steeds al heel erg goed. Vorig jaar eindigde de Britse hoofdstad ook al op de eerste plek. Ook New York en Parijs scoren al jaren hoog. Nederlanders zijn over het algemeen dus al langere tijd fan van deze bestemmingen.

In 2014 bezochten Nederlandse hotelgangers vooral Europese steden. Een nieuwe binnenkomer op de lijst is Mallorca. Hiervoor moest Madrid echter het veld ruimen; die viel voor 2014 net buiten de top 20. De grootste stijger in 2014 was Bali. Dit Indonesische eiland stond vorig jaar nog op de 20e plek en wist nu op ge klimmen naar een zesde plek.

Andere steden en locaties die goed scoorden zijn Berlijn, Barcelona, Istanbul, Las Vegas, Praag, Bangkok, Orlando, Los Angeles, San Francisco, Rome, Keulen en Düsseldorf. De lijst met best bezochte buitenlandse hotelbestemmingen wordt jaarlijks opgesteld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021