Excite

Londen showt Olympische mascottes

In 2012 organiseert Londen de Olympische en Paralympische Spelen en daar hoort natuurlijk een mascotte bij. Of beter gezegd: twee mascottes. De organisatoren hebben Wenlock en Mandeville onthuld, twee stripfiguren die lijken op grote ruimtewezens.

De figuren zijn ontworpen met behulp van focusgroepen van families en kinderen. Het verhaal voor een animatieserie met de twee is bedacht door kinderboekenschrijver Michael Morpurgo.

Er is bewust gekozen voor mascottes die kinderen aan zouden spreken, want op die manier kan de sport dichterbij kinderen worden gebracht. In het bijbehorende verhaal wordt verteld over de geschiedenis van de Olympische en Paralympische Spelen. De twee mascottes zijn dan ook vernoemd naar de plaatjes Much Wenlock en Stoke Mandeville, waar respectievelijk de voorgangers voor de eerste moderne Olympische Spelen en Paralympische Spelen werden gehouden.

Volgens Morpurgo beginnen de twee hun leven als twee druppeltjes staal in een fabriek in Bolton. Ze worden meegenomen door een arbeider die poppetjes uit metaal maakt voor zijn kleinkinderen. Ze hebben één oog, dat werkt als een cameralens, waardoor ze de wereld kunnen zien. In de verschillende afleveringen van de animatieserie leren ze meer over de verschillende Olympische sporten.

De kinderen hadden zelf om dit verhaal gevraagd; ze hadden vooraf aangegeven dat ze niet zo erg hielden van harige mascottes en dat het wel belangrijk was dat de mascottes een verhaal hadden. Voor het uiteindelijke ontwerp is natuurlijk ook raad gevraagd aan verschillende commerciële partners; de mascottes moeten immers ook de nodige inkomsten binnen brengen.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019