Excite

Lonely Planet stedenreizen in 2014

De grootste uitgeverij van reisgidsen Lonely Planet adviseert in een nieuwe uitgave de mooiste stedenreizen voor 2014. Alle schrijvers van de Lonely Planet hebben meegewerkt aan de lijst, die is samengesteld op basis van een combinatie van ‘nieuwe’ bestemmingen tegenover klassiekers die zichzelf opnieuw hebben uitgevonden. Zoek je inspiratie voor een stedenreis in 2014? Wij bespreken de top drie van deze lijst.

1. Parijs, Frankrijk

De stad van de liefde Parijs kon natuurlijk ontbreken bovenaan de lijst meest populaire stedenreizen voor 2014. Het is de stad die jaarlijks meer dan vijftig miljoen toeristen trekt, daarmee is Frankrijk al jaren nummer één vakantieland. Parijs heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een meer toeristvriendelijke stad. Met een systeem van huurfietsen, opgeknapte wandelroutes langs de Seine, een autovrije zone en drijvende bloementuinen. Zoals de Lonely Planet zegt: de mooiste stad ter wereld is nu nog mooier.

2. Trinidad, Cuba

Cuba zet de grenzen steeds meer open voor toeristen en de stad Trinidad is daarom een bijzonder aantrekkelijke plek voor wie op zoek is naar een avontuurlijke stedenreis. Trinidad is een kleine havenstad waar de tijd heeft stilgestaan. Niet voor niets staat de binnenstad op de Unesco werelderfgoedlijst. Prachtige 19e-eeuwse architectuur gecombineerd met een vleugje Spaans kolonialisme en de twijfelachtige rijkdommen die de slavernij met zich meebracht; Trinidad heeft alles waar je naar op zoek bent in een prachtige stad.

3. Kaapstad, Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is de afgelopen jaren enorm populair geworden als toeristische bestemming. Niet zo gek, want het land is prachtig net als de hoofdstad Kaapstad. Kaapstad ligt midden in de prachtige Zuid-Afrikaanse natuur, tussen de bergen aan de zee. In 2014 is Kaapstad de wereld design-hoofdstad, waarvoor verschillende wijken speciaal zijn opgeknapt. De eens zo grote kloof tussen arm en rijk wordt steeds kleiner door een verbeterde infrastructuur van en naar de townships. Kaapstad is een levendige stad in de lift. Bezoek nu voordat het te laat is!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021