Excite

Loop niet leeg na je vakantie!

Op vakantie ben je helemaal bijgeladen en bijgekomen. Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat heb je er eigenlijk aan als je thuis weer helemaal leegloopt en binnenkort stijf van de stress door je huis of over de werkvloer stuitert? Gelukkig is er iets aan te doen.

Volgens professor Vingerhoets van de Universiteit van Tilburg zijn de vakantieblues helemaal nergens voor nodig. ‘De batterij loopt bij thuiskomst zo snel leeg, omdat mensen direct in de 'Pavlovstand' schieten. Ze gaan meteen weer hard werken en ploffen 's avonds doodmoe op de bank, omdat ze dat gewend zijn,’ vertelt hij aan het AD.

Om te voorkomen dat het gelijk weer mis gaat, begin je daarom het beste pas op woensdag met werken. Zo heb je lekker snel weer weekend. Ook is het handig om het automatische antwoord van je mailbox nog even aan te laten staan, zodat je niet direct wordt overladen met nieuwe mailtjes.

Vergeet ook vooral niet dat je thuis prima kunt ontspannen. Pak daarom je momentjes! Ga bijvoorbeeld lekker sporten. Voorkom in ieder geval dat je je direct na je vakantie ziek moet melden. Glijd langzaam weer in je ritme, of sport alle frustratie eruit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020