Excite

Loveland leuk feestje voor de massa

Vierduizend bezoekers kwamen af op de eerste editie van Loveland in Amsterdam. Dat was in 2006. Vier jaar later staan er 19.000 mensen te stuiteren op het dansfeest. Dat is een groei van 375% in vier jaar tijd. Een groot succes voor de organisatoren, dat kan wel gezegd worden. Het terrein van het Sloterparkbad was dan ook afgeladen met een feestende menigte, die erg veel plezier hadden in de gezelligheid, het zonnetje en de zeer dansbare klanken van de verschillend DJ's. Er stonden maar liefst zeven podia op het terrein, dat weer groter was dan vorig jaar.

Loveland is de organisatie van DJ en producer Marnix Bal. Sinds 1995 organiseert hij regelmatig feestjes met het label 'Loveland' in clubs als T-Dansant, Rise en Fire! Deze clubs hadden als vanouds weer hun eigen podium op het Loveland Festival. Door de drukte en de grootte van het terrein was het soms een flink stuk lopen tussen de verschillende podia. Op zich jammer, want Loveland stond bekend als een zeer intiem feestje, waar het massale werd vermeden. Toch blijft het festival kwalitatief hoogstaand. Niet de hype is belangrijk, maar het plezier wat beleeft kan worden. Een soort muzikaal pretpark voor de dertig plusser, als het ware.

Loveland werd dit jaar vooral gekenmerkt door het probleem van grootschaligheid. Maar liefst zeventig bekende DJ's traden op, waardoor het publiek zeer verspreid werd. En kies uit die zeventig optredens maar eens de goede, zonder een teleurstellende set tegen te komen. Desondanks blijft Loveland staan voor kwalitatief vermaak, grote naam en, ook dit jaar, heerlijk weer. Vermoeiend is het wel, de lange afstanden die gelopen moeten worden en het springen op de plaatjes. Maar dat hebben we er elk jaar weer voor over!

Afbeelding: Flickr, Pink Sherbet Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020