Excite

De luchthaven van Sicilië

Luchthaven van Sicilië

Ben je klaar voor een vakantie op het mooie eiland Sicilië? Wil je eindelijk de Etna eens zien? De wereldberoemde vulkaan, waar geregeld lava uit komt. Of misschien wil je naar de eeuwenoude Griekse en Italiaanse theaters. Geniet van het heerlijke eten waar Italië om bekend staat. Of neem een broodje ijs, de beroemde lekkernij van Sicilië zelf. Bizar, maar wel lekker. Je vakantie begint hoogstwaarschijnlijk op de luchthaven. Dit is Aeroporto Internazionale Catania. Er gaan rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar deze luchthaven. Je doet over de vliegreis ongeveer drie uur.

Op de luchthaven

De luchthaven is niet heel erg groot. Er is slechts één landingsbaan. Er is dan ook niet veel te doen op de luchthaven, maar je kunt er wel wat belastingvrije spullen kopen. Verwacht hier niet teveel van, het aanbod is lang niet zo groot als bijvoorbeeld op Schiphol. Op de luchthaven zijn ook wat eetmogelijkheden. Uiteraard kun je er Italiaanse gerechten krijgen, maar je kunt ook voor de klassieke burger gaan.

Loketten van maatschappijen

Op de luchthaven vind je de loketten van onder anderen Alitalia, Meridiana en Wind Jet. Je hebt ook de mogelijkheid een auto te huren bij de speciale autohuurloketten en er zijn ook loketten voor hotels. Het is echter wel aan te raden om vooraf al een auto te reserveren bij een autohuurbedrijf. Het is immers geen garantie dat er altijd iets beschikbaar is.

Vanuit Nederland

Je kunt met Transavia naar Sicilië vliegen. Andere maatschappijen bieden geen vluchten aan naar dit eiland. Wel kun je vanaf andere bestemmingen in Italië naar Sicilië vliegen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020