Excite

Luchtruim tijdelijk weer open

Vandaag mag Schiphol weer een aantal vliegtuigen de lucht in sturen. De strenge maatregelen die getroffen zijn na de uitbarsting van de vulkaan op IJsland zijn enigszins versoepeld, waardoor veel van de op de luchthaven gestrande reizigers hun weg weer kunnen vervolgen. Wel mag alleen bij daglicht gevlogen worden, dus om een minuut over negen vanavond gaat het luchtruim weer op slot.

Deze Uniforme Daglicht Periode is gisteren vastgesteld. Geen enkele luchtvaartmaatschappij heeft toestemming om buiten deze periode om te vliegen. Er mag zelfs geen seconde worden afgeweken van de gestelde tijd. Wie op dat moment al aanstalten maakt om op te stijgen, of al klaar staat op de baan, zal alsnog moeten wachten tot de volgende dag.

Voor reizigers die net te laat zijn, bestaat morgenochtend om 6 uur weer een mogelijkheid om alsnog op vakantie of richting huis te gaan.

Voor de Britten ziet het er iets minder rooskleurig uit: een nieuwe uitbarsting heeft er vandaag voor gezorgd dat alsnog verschillende vluchten geannuleerd zijn. Omdat de nieuwe gaswolk nogal in beweging wordt, wordt er momenteel alleen gevlogen op oost-Schotland. Alle vliegvelden in Engeland blijven dicht en voor zeven uur vanavond zal er sowieso niet gevlogen worden.

Vanmorgen konden mensen nog vliegen vanaf Glasgow, maar na 1 uur is dat vliegveld ook gesloten. Reizigers proberen nu op andere manieren alsnog op de gewenste plek van bestemming te komen.

Afbeelding: Flickr account JoshuaDavisPhotography.COM

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021