Excite

Op vakantie met Lufthansa

Lufthansa is één van de grootste Duitse luchtvaartmaatschappijen. Met Lufthansa vlieg je gemakkelijk vanuit Nederland naar Duitsland en verder. Voor Nederlanders die aan de Duitse grens wonen, is vliegen met Lufthansa vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf soms een goed alternatief in plaats van de lange rit naar Schiphol. Denk dus ook eens aan Duitsland!

Nederland en Lufthansa

Lufthansa is een van oorsprong West-Duitse luchtvaartmaatschappij met het hoofdkantoor in Keulen. De belangrijkste vluchthaven is het nabijgelegen Frankfurt International Airport. Andere belangrijke vliegvelden voor Lufthansa zijn in München en in Düsseldorf. Veel Nederlanders die dichtbij de Duitse grens wonen, kunnen gemakkelijk vliegen vanuit bijvoorbeeld Düsseldorf. Ook vertrekt er vanaf Amsterdam Centraal een rechtstreekse trein naar het vliegveld van Frankfurt, wat vliegen met Lufthansa nog gemakkelijker maakt voor Nederlanders.

Europese bestemmingen Lufthansa

Lufthansa vliegt naar een aantal grote Europese bestemmingen vanuit Amsterdam en Rotterdam, zoals natuurlijk veel steden in Duitsland, maar ook Oostenrijk en Zwitserland zijn goed bereikbaar. Dit komt mede doordat Lufthansa samenwerkt met Austrian Air en Swissair. Vliegen nar je wintersportvakantie is bijvoorbeeld erg gemakkelijk. Vanuit Düsseldorf kun je vliegen naar verschillend vakantiebestemmingen in Turkije, Spanje, Italië, maar ook Scandinavië en Oost-Europa.

Naar Amerika met Lufthansa

Vanuit Amsterdam kun je ook naar verschillende Amerikaanse bestemmingen vliegen. Bestemmingen zoals Washington, Houston en Chicago liggen binnen de mogelijkheden. Via Duitsland zijn nog meer bestemming in de Verenigde Staten rechtstreeks te bereiken.

Vliegen naar Azië

Vanuit Düsseldorf is het aantal lange afstandsvluchten nog groter. Zo kun je rechtstreeks vliegen naar Peking, omdat Lufthansa op deze route samenwerkt met China Airlines. Vanuit Peking kun je bij partners van Lufthansa overstappen op andere vluchten.

Stakingen en gevolgen

Lufthansa heeft een verleden met veel stakingen. Vaak gaat dit om het feit dat het personeel meer loon wil. De gevolgen zijn helaas goed merkbaar voor reizigers die vliegen met Lufthansa. Vluchten worden geschrapt en mensen missen soms hun aansluitingen. Lufthansa werkt namelijk samen met andere grote luchtvaartmaatschappijen. Voor lange afstanden waarbij passagiers moeten overstappen op andere maatschappijen, kunnen de stakingen dus voor problemen zorgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020