Excite

Luxe hotels in het historische Deventer

Deventer is een van de oudste steden van Nederland en heeft dan ook een rijke geschiedenis, waarvan in de stad nog veel te zien is. Zo is er de Brink, het grootste stadsplein in Nederland. Hier staan enkele historische objecten. De Waag, gebouwd in de 16e eeuw in Gotische stijl, herbergt nu het Historisch Museum Deventer. Veel historische vondsten uit onder andere de Romeinse tijd, zijn in dit museum te bewonderen.

De Overijsselse stad staat internationaal bekend om de Deventer Boekenmarkt. Deze markt wordt elk jaar op de eerste zondag van augustus gehouden. Door de hele stad en langs de IJsselkade staan dan meer dan 850 boekenkramen. Ook is Deventer bekend van het Dickens festijn. Elk jaar in december wordt de binnenstad omgetoverd tot een 19e-eeuwse wereld waar de personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven komen.

De binnenstad van Deventer heeft meerdere hotels. Zo ligt er in het hart van de stad het Sandton Gilde Hotel, gevestigd in een historisch gebouw uit de 18e eeuw. Het pand was ooit een kerk, een bewaarschool en ondermeer een ziekenhuis. Nu is er het luxe Sandton Gilde Hotel gevestigd. Eveneens in het centrum ligt Hotel Hanzestadslogement De Leeuw. In dit sfeervol ingerichte twee sterrenhotel zijn de kamers voorzien van een eigen kitchenette. Het gebouw is niet alleen een hotel, er zijn ook een ouderwetse bakkerswinkel en een Hanzemuseum gevestigd. Goedkoper overnachten kan in het Postillion hotel Deventer, het hotel ligt in de buurt van de snelweg en is dus makkelijk bereikbaar.

Afbeelding: Flickr, Mark and Allegra

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020