Excite

Luxe hotels in Luik

Voor een rustige stadswandeling moet je in Luik zijn; het centrum is veelal autovrij. Wandel langs de mooie gebouwen en bezoek ook het grote plein Place Saint Lambert. In het ondergrondse Archeoforum zijn delen van de oude kathedraal Saint-Lambert te zien, die ooit op dit plein stond. Klaar op dit plein? Ook Place du Marché (ook wel Grote Markt) is genoeg te zien en te doen.

Tijdens je verblijf in Luik wil je natuurlijk ook goed slapen. Dit kun je doen in allerhande hotels, variërend van een- tot vijfsterrenhotels. Ook zijn er voldoende hostels te vinden. Een hotelkamer heb je vanaf zo’n vijftig euro, bijvoorbeeld als je slaapt in eensterrenhotel Premiere Classe Liege/Luik of Metropole.

Natuurlijk ben je wat duurder uit in de middenklasse en tophotels die Luik rijk is. Zoek je naar aanbiedingen, dan kun je vaak wel voor zo’n zestig euro terecht in een driesterrenhotel, zoals Hotel Husa de la Couronne of Hotel Ibis Liege Centre Opéra. Het enige vijfsterrenhotel is Crowne Plaza Liège.

Ga je meer voor budget, dan kun je zoals gezegd terecht in de hostels. Ook zijn er in Luik en omgeving diverse campings gelegen. Voor een tientje tot vijftien euro per nacht zet je je tent op bij luxe camping Dom. Prov. de Wegimont, een camping vlak bij Luik met een heus zwemparadijs. Wat je budget dus ook is, Luik nodigt je uit om langs te komen.

Afbeelding: Flickr, jepoirrier

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020