Excite

Luxe hotels in Noorwegen

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en telt meer dan een half miljoen inwoners. Er zijn veel bezienswaardigheden. Zo is er het 13e-eeuwse kasteel Akershus Festning, maar ook heeft Oslo het Vigelandsanlegget. In dat park staan meer dan 200 beelden van Gustav Vigeland, een Noorse beeldhouwer.

Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen en ook zeker een bezoek waard. Fløyen, een van de zeven bergen die de stad omringt, is via de kabelbaan Fløibanen te bereiken. Deze berg biedt een schitterend uitzicht over de stad.

Noorwegen is een duur land en de hotels zijn dan ook niet goedkoop. Wat je in Nederland betaalt voor een gemiddeld drie of vier sterrenhotel, ben je daar kwijt aan goedkope hotels.

Het duurste hotel van Oslo is het Grand Hotel Oslo, het hotel waar Nobelprijswinnaars verblijven. Een goedkoper hotel is het Thon Hotel Astoria, dit hotel ligt bijna in het centrum van Oslo en het is maar vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station. Zoek je iets anders dan een hotel dan is de MS Innvik een aanrader, het is een tot bed and breakfast verbouwde vrachtboot, maar de boot wordt ook als theater gebruikt.

In Bergen is het Thon Hotel Bergen Brygge een aanrader. Dit hotel ligt in het middeleeuwse handelscentrum Bryggen en vlakbij Bergenshus, de historische vesting van de stad.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Josee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020