Excite

Luxe kamperen op een glamping

Wie op kampeervakantie wil en vooral zoveel mogelijk wil zien, kan bijvoorbeeld een camper kopen of huren. Met een camper kun je een grote rondreis maken en stoppen wanneer je wilt. Je kunt op campings staan, maar in toeristische streken zijn er ook speciale campings voor campers, waar je gewoon een nachtje kunt staan en dan weer verder kunt trekken.

Als je vooral zo min mogelijk rompslomp wil, kun je ook een complete kampeervakantie boeken bij een reisorganisatie. Je hoeft daarbij niet zelf over een caravan, tent of camper te beschikken, dat zit vaak al bij de vakantie in. Zo kun je een vakantie boeken in een stacaravan of in een tent.

Wanneer je wel over een caravan of tent beschikt, kun je ook zelf een kampeervakantie boeken. Je kunt je oriënteren op campings door bijvoorbeeld campinggidsen, maar ook via internet. Door heel Europa zijn er veel campings. Je kunt zo precies de camping uitzoeken die je wilt, bijvoorbeeld een kindvriendelijke camping met zwembad en speeltuin of een rustige camping in een natuurgebied. Op die manier kun je je kampeervakantie zo regelen zoals je het zelf wilt.

Een nieuwe vorm van kamperen die steeds meer in opkomst is, is glamperen. Dat is kamperen in luxe. Je hebt niet de beperkingen van een klein tentje of een caravan, maar verblijft in bijvoorbeeld een luxe safaritent die voorzien is van een echt bed, een bad en vaak ook een stevige ondergrond van houten vlonders. In Nederland is er een zogenoemde glamping op een klein eilandje in het Veluwemeer, vlakbij Harderwijk.

Afbeelding: Flickr, Iwona Erskine-Kellie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020