Excite

Luxe vijfsterrenhotels in Dubai

In Dubai vind je meer vijfsterrenhotels dan bij een andere vakantiebestemming ter wereld. Er zijn veel grote en luxe hotels. Er is zelfs een hotel met maar liefst zeven sterren. Dit is het Burj Al Arab. Veel mensen zullen de toren van het hotel, in de vorm van een Arabisch schip wel herkennen van foto’s. Het is meest luxe en beste hotel ter wereld en met 321 meter tevens ook het hoogste hotel. De suites zijn groot en beschikken elk over een bar, een kingsize bed en badkamers met een jacuzzi. De meest luxe kamers hebben zelfs een eigen bioscoop. Voor een overnachting in het Burj Al Arab betaal je minstens 820 dollar.

Een ander hotel in Dubai is het Jumeirah Beach Hotel. Het is niet zo luxe als het Burj al Arab, het hotel heeft ‘maar’ vijf sterren. Er zijn bijna zeshonderd suites en een groot privéstrand voor gasten. Voor kinderen is er een speciale club. Ook zijn er winkels, fitnessfaciliteiten en jacuzzi’s. Naast het hotel ligt het Wild Wadi Waterpark waar hotelgasten gratis en onbeperkt heen mogen.

Hotel Atlantis The Palm is een vrij nieuw hotel in Dubai, het opende in 2008 en de bouw ervan kostte ruim een miljard euro. Het is daarmee ook het duurste hotel. Hotel Atlantis heeft maar liefst 1500 kamers en is van alle gemakken voorzien. Zo is er een sauna, kun je er fitnessen of tennissen. Een van de kamers van het hotel is het Bridge Penthouse met drie slaapkamers, een gouden eettafel en glazen wanden. Een overnachting in het penthouse kost 18.000 euro.

Afbeelding: Flickr, Gilles Paveau

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020