Excite

Maak een avontuurlijke gezinsrondreis door Suriname

Suriname is een ideaal land om samen met je kinderen te bezoeken. Een verre vakantie, en dan meestal tóch in je eigen taal kunnen communiceren: de kleintjes zullen het prachtig vinden.

Begin je reis in Paramaribo. In deze kleurrijke hoofdstad vind je een mix van Noord-Amerika en tropisch Amerika, met stenen en houten huizen, moskeeën en synagogen kriskras door elkaar gebouwd. De oude stadskern herinnert nog aan de Nederlandse geschiedenis, met straatnamen als Keizerstraat en Gravenstraat.

Aan de waterkant van Paramaribo, aan de rivier de Suriname, kun je terecht voor een hapje en een drankje. Of maak er een ontspannen wandeling langs optredende artiesten. Niet ver van de hoofdstad vindt je het W.J. van Blommestein Meer, één van de grootste meren ter wereld.

Vanuit Paramaribo kun je het land gaan verkennen. Ga met een korjaal, een speciaal soort boot, de rivier de Suriname over, en overnacht eens in een hangmat. Ook het reservaat Brownsberg is leuk voor het hele gezin. Er zijn bijzondere vogels, kikkers en apen te zien.

Alweer per boot reis je door het gebied van de bosnegers, afstammelingen van gevluchte West-Afrikaanse slaven die in het oerwoud van Suriname zijn gaan leven. Trek vervolgens verder naar het indianendorp Langamankondre, en spot dolfijnen in de rivier de Galibi.

Kortom: beleef allerlei spannende avonturen, samen met je kinderen. Gezinsrondreizen door Suriname worden verzorgd door verschillende reisaanbieders, waaronder Djoser. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een reis uit te stippelen. In dat geval is het vaak handig om excursies vooraf al te boeken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Hans J E

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020