Excite

Maak een ballonvaart

Wanneer je een ballonvaart wilt maken, wordt er vooraf een afspraak gemaakt met het ballonvaartbedrijf. Je spreekt een plaats en tijd af. Veel bedrijven hebben een vaste plaats waar ze opstijgen, maar je kunt – mits er genoeg ruimte is – ook een plek afspreken bij jou in de buurt.

Het is altijd maar afwachten of de vlucht inderdaad door kan gaan. Veel is afhankelijk de weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk om vooraf nog even te bellen met het bedrijf. Als het toch niet door kan gaan, zal de ballonvaart kosteloos worden verplaatst. Gaat het wel door, dan mag je aanwezig zijn bij de opbouw van de ballon. Je krijgt vooraf enkele instructies en daarna ga je de lucht in.

De tocht duurt zo lang als je vooraf hebt afgesproken. De ballonvaarder zal je onderweg vertellen waar je ongeveer vliegt, zodat je weet wat je onder je ziet. Wanneer de tijd voorbij is zal er een plek worden gezocht waar je kunt landen. Na afloop krijg je een certificaat en een glas champagne.

Er zijn veel verschillende bedrijven die ballonvaarten organiseren. Het kan leuk zijn om er eentje uit te zoeken die gespecialiseerd is in de omgeving waar jij de ballonvaart wilt maken. Dit betekent namelijk dat de ballonvaarder meer kan vertellen over de omgeving. Sommige bedrijven maken ook ballonvaarten in de avond, waardoor je een mooie zonsondergang kan zien. Andere hebben speciale arrangementen. Kies dus vooral iets wat jou aanspreekt!

Afbeelding: Flickr account bugeaters

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020