Excite

Maak een rondreis door Amerika

Amerika is de laatste jaar flink gestegen in de lijst van populaire vakantiebestemmingen. Een eerste oorzaak hiervan was de lage stand van de Amerikaanse dollar en de gunstige positie van de euro en de Britse pond. Een tweede oorzaak was een gevolg hiervan; meer mensen leerden Amerika als vakantieland kennen en raakten verslaafd.

Wil je maar één keer naar Amerika? Dat is lastig, want zoals gezegd is deze bestemming erg verslavend. Het land is dan ook enorm en zoals gezegd is er voldoende diversiteit om iedereen wat te bieden. Of je nu houdt van enorme steden, woesternijen of bloeiende landschappen, of je nu gaat voor pretparken, mooie stranden of cultuur – het kan allemaal.

Als je besluit een rondreis te maken door Amerika, dan kun je alvast inspiratie opdoen door te kijken naar het aanbod in vooraf vastgestelde reizen. De routes liggen vaak al vast, maar bij verschillende aanbieders kun je hier wel wijzigingen in aanbrengen. Lijkt die ene stad je bijvoorbeeld niets en blijf je liever langer bij de Grand Canyon? Dan kun je de reis een beetje omgooien en daarmee op maat maken. Onder andere Exit Reizen verzorgt Amerika-reizen op maat.

Ga je naar steden als Chicago, dan kun je je rondreis door zowel Amerika als Canada laten lopen. Bezoek je LA, aan de westkant van het land, dan is een bezoek aan Mexico een mogelijkheid. Grensstad Tijuana is bijvoorbeeld veelbezocht door toeristen, maar je kunt ook even wat verder het land in. Mogelijkheden genoeg in elk geval. Heb je al inspiratie opgedaan voor jouw roadtrip door Amerika?

Afbeelding: Flickr, Seattle Miles

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021