Excite

Maak een rondreis door Guatemala!

Antigua

Antigua is de voormalige hoofdstad van Guatemala. De stad staat volledig op de UNESCO werelderfgoedlijst en daardoor vind je er veel historische ruïnes. Ook heeft de stad veel sfeer, met gezellige markten en kleurrijke bussen. Ook kun je een Jadefabriek bezoeken om te zien hoe men mooie sieraden maakt van dit gesteente. Vlakbij Antigua vind je elke donderdag en zaterdag in Chichicastenango een prachtige Mayamarkt. Dit is de grootste Mayamarkt ter wereld en de perfecte plaats om rond te snuisteren.

Semuc Champey

Semuc Champey is een ondergrondse rivier. Door het vele water onder de grond, komen er waterpoelen boven de grond waarin je heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Ook is het mogelijk om een wandeltocht naar boven maken voor een schitterend uitzicht op de poelen. Let wel op: het is een bijzonder uitdagende wandeltocht. Een echt pad is er niet, waardoor je vaak met hoge opstappen te maken hebt. Wel is het uitzicht zeer de moeite waard. De beste manier om Semuc Champey te bezoeken is door eerst naar het uitzichtpunt te gaan en daarna lekker te gaan zwemmen.

Koffieplantages

Overal in Guatemala vind je koffieplantages en enkele hiervan kun je ook bezoeken met een rondleiding. Het is heel interessant om te zien hoe koffie wordt gemaakt in de vorm zoals wij ze kennen.

Tikal

Een absoluut hoogtepunt van Guatemala is de maya site Tikal. Dit is de op één na grootste Mayastad die ontdekt is. Er zijn talloze Mayatempels en sommige mag je ook beklimmen om spectaculaire uitzichten te krijgen. Omdat Tikal midden in de jungle ligt, zul je ook nog bijzondere dieren tegenkomen, zoals de brulaap of het neusbeertje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021