Excite

Maaltijdbon in ruil voor kwartier fietsen

Wie lekker voordelig wil eten, kan het besten op vakantie gaan naar Denemarken. Een hotel heeft daar namelijk een nieuw initiatief opgestart, waarbij gasten een kwartier kunnen fietsen om zo stroom op te wekken voor het hotel. Als beloning krijgen ze dan een maaltijdbon, die goed is voor een etentje ter waarde van €26.

Het gaat hier om het Crowne Plaza Hotel in Kopenhagen. Dit hotel wil namelijk twee zaken met elkaar combineren: de gezondheid van mensen en een goed milieu. Daarom laten ze de gasten minimaal 10 wattuur produceren door op een aantal fietsen te rijden. Wie een beetje doortrapt, is daar een kwartiertje mee bezig.

Dit is niet de enige manier waarop het Crowne Plaza Hotel duurzame energie produceert; ook wordt er al gebruik gemaakt van zonnepanelen.

Met behulp van aan het stuur gemonteerde iPhones kunnen de fietsende gasten precies zien hoe ver ze nog verwijderd zijn van hun gratis maaltijdbon. De actie is afgelopen maandag gestart en zal een heel jaar lopen.

Voor het Crowne Plaza Hotel was het een heel voor de hand liggende keuze, de keuze voor fietsen. In Kopenhagen wordt, net als in Nederland, volop gefietst. Ruim een derde van de inwoners rijden dagelijks op de fiets naar het werk. Volgens een woordvoerster van het hotel was dit dan ook het ideale middel om aandacht te vragen voor duurzaamheid en het groene imago van het hotel te versterken.

Afbeelding: Flickr account richardmasoner

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019