Excite

Geniet van de zon op het Portugese eiland Madeira

Madeira is een prachtig Portugees eiland dat in de Atlantische Oceaan ligt. Het klimaat is er zeer aangenaam met temperaturen die meestal rond de 20°C zijn. Voor strandliefhebbers is het vanwege de steile rotskusten wat minder geschikt. Maar als je een zwembad ook prima vindt, dan heeft Madeira je een afwisselende vakantie te bieden.

Madeira: het bloemeneiland

Madeira heeft een prachtige natuur met rotsen, bergen en bossen. Het is dus een ideaal eiland voor wandelaars en natuurliefhebbers. Te voet kun je langs watervallen en meertjes komen, maar ook over spannende bergpaden. Voor mensen met hoogtevrees kunnen deze zelfs wat te spannend zijn. Gelukkig zijn er vele wandelroutes op Madeira, zodat je - als je dat wilt - hoge bergpaden kunt vermijden.

Natuurliefhebbers komen oren en ogen tekort op Madeira. Het eiland is niet alleen een van de weinige plaatsen in de wereld waar je de kanarie in het wild kunt tegen kunt komen. Ga je graag met een boot de zee op dan kun je dolfijnen en zelfs met wat geluk walvissen zien. Zijn bloemen jouw ding; op Madeira barst het ervan. Zoveel dat het eiland de bijnaam 'Het Bloemeneiland' heeft. Je vindt veel verschillende planten en bloemen in de vrije natuur, maar Madeira staat ook bekend om zijn mooie tuinen en parken die je kunt bezoeken.

Een eiland dat zo rijk is aan natuur kan niet anders dan een keuken hebben die bol staat van de verse ingrediënten. Madeira is dan ook dé plek om vis te eten. Je vindt er onder andere tonijn en stokvis. Maar probeer ook eens 'espada': een specialiteit van Madeira.

Evenementen op Madeira

Madeira heeft een rijke cultuur waarbij veel feesten en evenementen horen. Hartstikke leuk om mee te maken natuurlijk. Zo vieren de Madrilenen uitbundig Carnaval en Oud en Nieuw. Ook is er jaarlijks een Bloemenfestival. Verder zijn er nog veel meer traditionele en religieuze feesten waarbij vaak lekker eten en drinken horen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021