Excite

Malaga meest populaire strandbestemming

Zoals ieder jaar blijken strandvakanties immens populair. Ook deze zomer trekken er talloze reizigers naar zonovergoten kusten om heerlijk te genieten van een typische zon-, zee- en strandvakantie. Welke stranden worden het meest bezocht door de reizigers?

Reisboekingssite ebookers heeft onderzoek gedaan naar de meest populaire strandvakantiebestemmingen. Uit het onderzoek blijkt dat onder alle vakantiegangers een strandvakantie de meest gekozen manier is om de vrije zomerperiode door te brengen.

De top vier van meest bezochte stranden luidt als volgt:

  1. Malaga
  2. Dubai
  3. Marrakech
  4. Long Beach, Los Angeles

Met een toename in boekingen van meer dan 34 procent in 2011 ten opzichte van het voorafgaande jaar is Malaga de meest populaire strandbestemming van 2011. Hoewel Malaga vaak het ondergeschoven kindje van Zuid-Spanje lijkt, met bekende buursteden zoals Sevilla, Córdoba, Granada en Marbella, is het strand van Malaga zeer populair. Omdat de zon er altijd schijnt en de stranden sneeuwwit zijn, is het een ultieme plek voor een perfecte strandvakantie. Daarnaast is het gelegen op enkele uren vliegen van Nederland en zijn de tickets en hotelprijzen, vanwege het onontdekte karakter, nog zeer betaalbaar.

Ook Dubai doet dit jaar goede zaken. Het land belandde op de tweede plaats met een stijging van 32 procent vergeleken met 2010. Mensen kiezen Dubai vanwege de luxe en weelde waarin ze zich kunnen baden zodra ze zich in het land bevinden. Marrakesh kent een boekingstoename van 6 procent. Het Amerikaanse Long Beach in Los Angeles bekleedt de vierde positie met een stijging van 24 procent.

De meeste strandvakanties werden geboekt in januari, februari of maart omdat mensen in de veronderstelling zijn dat hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger de vakantie zal zijn. De meeste strandvakanties duren gemiddeld 6 tot 10 dagen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020