Excite

Malaga: onontdekt stukje Spanje

Veel vakantiegangers peinzen er niet over om naar Malaga op vakantie te gaan. Ze hebben het idee dat er niet zoveel te beleven is en reizen dan liever een klein stukje verder naar andere plaatsen aan de Costa del Sol. Als je wel de moeite neemt om Malaga te ontdekken, zul je zien dat je geen foute keuze hebt gemaakt. Malaga heeft namelijk veel meer te bieden dan je denkt!

Malaga ligt helemaal aan de zuidkust van Spanje. Een lekker weertje is daarmee gegarandeerd. Omdat het plaatsje helemaal in de bergen ligt, ligt het enigszins afgezonderd van de rest van Spanje. Dat maakt het niet direct saai of rustig; Malaga heeft zelf 700.000 inwoners en is daarmee de grootste stad aan de Costa del Sol. In de stad kun je echt genieten van de authentieke Spaanse sfeer. Als je eenmaal in het hart van de stad gekomen bent, zie je overal om je heen originele Spaanse huizen, pleintjes en natuurlijk de fijne restaurantjes. In Malaga kun je genieten van heerlijke wijn en traditionele gerechten.

Natuurlijk strijk je pas op een terrasje neer als je een leuke dag achter de rug hebt gehad en ook dat is geen probleem in Malaga. Zo zijn er talloze bezienswaardigheden te vinden – denk aan Alcázaba, een Arabisch fort, Castillo de Gibralfaro, Plaza de Toros en verschillende musea. Als je genoeg hebt van de geschiedenis, dan kun je je verstand op nul zetten en heerlijk gaan shoppen, want ook op dat gebied heeft Malaga genoeg te bieden!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020