Excite

Malta: populair bij duikers

Malta is een prachtig eiland dat in Europa ligt. Je kunt er helemaal tot rust komen en het is zeer geschikt als vakantiebestemming, dankzij de vele bezienswaardigheden. Het is dus zeker de moeite waard om hier eens heen te gaan.

Malta is een zeer populaire bestemming bij duikers. Malta staat op de derde plek in de wereldranglijst voor duikers, vlak na Egypte en de Maldiven. Voor veel mensen is Malta dé bestemming voor duiken en onderwaterfotografie. Er is kleurrijk onderwaterleven en er zijn mooie riffen. Ook kun je op de bodem schepen tegenkomen van de Tweede Wereldoorlog. Ook de grotto bij Wied-iz-Zurrieq, een stelsel van zeven grotten, trekt veel duikers. Daarnaast is het water erg helder en heb je 30 meter onder de zeespiegel nog steeds helder water.

Malta heeft nog meer te bieden dan alleen de onderwaterwereld, zoals bijvoorbeeld de Megalithische tempels van Malta. Dit zijn tempels die gebouwd zijn tussen 3600 en 2600 voor Christus. Verder zijn er leuke dorpen en steden, zoals de hoofdstad Valletta en de stad Medina, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In het havenstadje Marsaxlokk vind je veel gekleurde vissersbootjes in het water. Je kunt er tevens heel erg goede vis eten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020