Excite

Manchester is meer dan voetbal!

Manchester is echt een typische textielstad, die een belangrijke rol speelde toen de industriële revolutie op kwam. De stad lag namelijk redelijk centraal en had bovendien nog eens mooie aanvoerroetes via verschillende wateren. De af- en aanvoer van producten kon zo snel geregeld worden.

Nog voor Manchester United zo bepalend werd voor de stad, was dit de thuisbasis van de Bee Gees. Ook bands als 10CC en Oasis komen uit deze stad. In de jaren ’80 en ’90 was Manchester hét centrum voor de popmuziek. Bands als Take That, Simpley Red en New Order wisten door te breken.

Inmiddels is Manchester ook een echte toeristenstad, met goed openbaar vervoer, verschillende bezienswaardigheden en veel leuke dingen om te doen. Natuurlijk zijn er in Manchester ook veel hotels te vinden. Als je er heen wilt, controleer dan wel eerst even of er geen voetbalwedstrijden zijn; dan zijn de meeste hotels namelijk al volgeboekt door fans. Wil je juist naar zo’n wedstrijd, boek dan op tijd, want anders is de kans dat je misgrijpt heel groot!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Pimlico Badger

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020