Excite

In Marmaris naar het strand

Marmaris is strand, zee en vertier. Kortom, een bekende Turkse badplaats. Het strand beperkt zich niet tot dat ene langgerekte strand dat gelijk bij het centrum begint, maar wie iets verder kijkt, vindt er nog enkele kleinere pareltjes die een dagje zonnen meer dan waard zijn. Mogelijkheden genoeg in deze leuke plaats.

Strand en zon is eigenlijk al genoeg

Wie echt tot rust wil komen en genieten van zon, strand en zee moet Marmaris strand opnemen in de vakantieplanner. Het gebied heeft voor ieders wens een plek die past.

Marmaris strand centrum

Marmaris is een fraai gevormde baai aan de Lycische kust van Turkije. Het strand begint bij het nieuwe centrum en loopt dan tot het eerstvolgende plaatsje Icmeler. Het wordt alleen onderbroken door wat rotsplateaus en rivierbeddingen. Het bestaat uit kiezels, fijn grind en donker zand. Groot voordeel is dat het geleidelijk in de zee loopt. De kinderen kunnen dus rustig aan de rand van de zee spelen. Het water wordt niet snel diep. Waar je wel rekening moet houden is dat het strand niet al te breed is. Op sommige plekken zelfs maar 10 meter. Langs het hele strand loopt een promenade met palmbomen. Langs de hele promenade zijn plekken te vinden waar je wat kunt eten, drinken of waar je stoelen, bedden en parasols kunt huren.

Strand Icmeler

Als je niet van het echte drukke strand houdt, dan is het strand bij het plaatsje Icmeler aan te bevelen. Dat is iets breder, heeft dezelfde voorzieningen, maar is veel rustiger. Het stadje zelf is ook een bezoek waard.

Cleopatra strand

Op het eiland Sedir Adasi ligt het strand van Cleopatra. De legende gaat dat ze het eiland cadeau kreeg, maar op echt zand wilde liggen. Ze liet toen zand uit de Sahara overkomen om het eiland van een zandstrand te voorzien. Wie dus van echt fijn zandstrand houdt, kan op het Cleopatra strand terecht.

Marmaris: een mooie vakantiebestemming

Wie van het Turkse kustgebied houdt, goed en goedkoop wil verblijven en van een strandvakantie wil genieten, kiest voor Marmaris aan het strand. De mogelijkheden zijn heel divers. Kies je voor druk, gezellig, langgerekt en veel mogelijkheden dan is Marmaris de optie. Ga je voor meer rust? Reis dan iets verder naar Icmeler. En ga je voor het echte zand? Neem het bootje naar het Cleopatra strand. Een mooie vakantie is in ieder geval gegarandeerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021