Excite

Marokkaanse koning laat auto naar garage vliegen

Als de tien jaar oude Aston Martin DB7 van de Marokkaanse koning Mohammed VI een beurt moet hebben, dan is niets daar te gek voor. Daarom zette de koning de auto op een Hercules-vliegtuig naar Engeland. Noodzakelijk was het niet; de auto had ook naar Marbella gebracht kunnen worden.

Van de actie van M6, zoals de koning ook wel genoemd wordt, kijkt eigenlijk bijna niemand meer op. De man staat bekend om zijn extravagante uitspattingen en zijn dure smaak. Zo draagt hij het liefst maatpakken, maar hecht hij zich niet aan zijn dure kleding. Hij weigert namelijk een pak twee keer te dragen en eist dat zijn pakken altijd volledig nieuw zijn.

De 46-jarige vorst kan het zich veroorloven: volgens Forbes Magazine moet zijn persoonlijke vermogen zo om en nabij de 2 miljard liggen. Met dit vermogen staat hij op nummer 7 in de lijst van de allerrijkste staatshoofden ter wereld. Hij legt het daarin af tegen een aantal andere staatshoofden uit de regio, namelijk Koning Abdullah Bin Abdulaziz van Saoedi-Arabië en Sultan Haji Hassanal Bolkiah van Brunei, die respectievelijk zo’n 19 miljard en 22 miljard bezitten.

Mohammed VI volgde in 1999 zijn vader op en kwam op de troon van Marokko terecht. Hij trouwde later met prinses Lalla Salma en kreeg twee kinderen, Moulay Hassan en Lalla Khadija. Mohammed verdient zijn geld niet alleen als koning, maar heeft ook een aanzienlijk aandeel in de ONA GROEP, een maatschappij van de familie die op verschillende gebieden investeert.

Afbeelding: Flickr account BigTallGuy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020