Excite

Marsa Alam maakt Egypte weer geliefd bij vakantiegangers

  • © Getty Images
De badplaats Marsa Alam maakt Egypte weer geliefd bij vakantiegangers. Het land lijkt steeds veiliger te worden en daardoor durven reizigers Egypte weer te bezoeken. In de afgelopen drie maanden was er een toename van 26 procent in het aantal online zoekopdrachten ten opzichte van de periode daarvoor. Met name de badplaats Marsa Alam lijkt te winnen aan populariteit, zo blijkt uit onderzoek van vakantiebeoordelingswebsite Zoover.

Het toerisme in Egypte verkeert al tijden in een crisis. Het eens zo populaire vakantieland heeft sinds 2013 te lijden onder de veranderde politieke omstandigheden. Eerder werd het land nog bezocht tijdens de winter, de lengte en de herfst. In 2013 daalde het aantal Nederlandse toeristen echter met 56 procent en in de winter van 2014 daalde ook het aantal winterreisjes met 48 procent. Het lijkt er echter op dat deze daling niet per se in 2015 door zal zetten.

Volgens Zoover is Egypte sinds september vorig jaar weer populairder geworden en lijkt het zelfs de meest populaire bestemming buiten Europa te zijn. Curaçao en Tunesië komen voor Nederlanders op de tweede en derde plek. Eerder waren Hurghada en Sharm el Sheikh de meest populaire badplaatsen, maar dat is niet meer het geval. Dit is met name te danken aan het feit dat de Sinaïwoestijn op het moment niet heel erg veilig is. Reizen in en door deze woestijn wordt dan ook sterk afgeraden.

Marsa Alam is een mooi alternatief. Het heeft prachtige privéstranden en schitterende snorkelgebieden op slechts 10 meter afstand van het strand. Snorkelliefhebbers kunnen hier dan ook hun hart ophalen. Daarnaast heeft Marsa Alam verschillende mooie resorts, waar veel luxe en gemak geboden wordt. Een andere bestemming die populairder wordt is Caïro, de hoofdstad van Egypte.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021