Excite

Marseille: minstens zo mooi als Parijs!

Als je aan Frankrijk denkt, dan denk je direct aan Parijs. Toch is Parijs echt niet de enige mooie, leuke, spannende stad van Frankrijk. Ook Marseille, de grootste stad na Parijs, is een heerlijke stad om tijdens je vakantie te bezoeken.

Om te beginnen is de bevolking van Marseille ontzettend vriendelijk. Ze verwelkomen alle toeristen die besluiten de vakantie door te brengen in hun stad. Verder heeft Marseille alles wat je van een fijne vakantiebestemming mag verwachten, te beginnen met een lekkere temperatuur. Marseille ligt aan de zee en biedt daarom het hele jaar door een heerlijke temperatuur. Als het wat te warm is, dan koelt een licht zeebriesje je zo weer af.

Verder heeft Marseille echt een duidelijk centrum, waardoor het gemakkelijk is om de stad vanuit dat middelpunt te bekijken. Zowel rondom dit middelpunt als in andere hoeken van Marseille kun je tal van gezellige restaurantjes vinden, waar je nog een echt kijkje kunt krijgen in de authentieke Franse keuken. Neem wel de tijd als je een maaltijd gepland hebt: de Fransen zijn als geen ander in staat om van een korte maaltijd een evenement te maken dat letterlijk uren in beslag neemt.

Ben je toch in Marseille, vergeet dan ook niet mee te doen aan een boottocht. Dat is namelijk de beste manier om de indrukwekkende kustlijn met rotsen en kliffen te zien. Bovendien kun je met de boot gemakkelijk naar het kleine eilandje If varen, ongeveer 3 kilometer bij de haven van Marseille vandaan.

Afbeelding: Flickr account alpha du centaure

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020