Excite

Hoe vergeet je niets mee te nemen op vakantie?

Als je op vakantie gaat, sta je meestal van tevoren bloot aan veel stress. Je moet je werk overdragen aan je collega's, oppas regelen voor je huisdieren en voordat je vertrekt zorgen dat je je huis goed achterlaat. De druk van het beslissen over wat je mee wilt nemen op vakantie bij het inpakken van de koffers kun je daarbij eigenlijk niet gebruiken. Met deze adviezen kun je je rustiger voorbereiden op je vertrek naar je vakantiestek.

Voordat je gaat inpakken

Denk vast na wat je huisoppassers moeten doen tijdens je vakantie, zoals de planten water geven en post uit de brievenbus halen. Heb je huisdieren? Schrijf dan vast de instructies op voor hun voedingsschema. Vergeet niet hun dierenpaspoorten en het nummer van de dierenarts op een makkelijke plek neer te leggen. Het is fijn om dit soort dingen al een week van tevoren op papier te hebben, zodat je niet op het laatst een instructiebriefje moet schrijven.

Regel alles ruim op tijd

Zorg ook dat je ruim op tijd alles geregeld hebt waarbij je anderen of andere instanties moet inschakelen. Denk hierbij aan het bestellen van extra medicijnen, vaccinaties, paspoort verlengen en visa. En ga je met de auto op reis, zorg dat je voertuig tijdig de APK-keuring heeft gehad.

To-do-list voor vlak voor vertrek

Maak ook alvast een lijst die je op het allerlaatste moment doen. Zoals stekker uit het stopcontact halen, telefoon doorschakelen en de pedaalemmer legen.

Maak een inpaklijst voor wat je mee op vakantie wilt nemen

Net als met alles wat je moet regelen voor vertrek, is het handig om vooraf ook een lijstje te maken voor wat je mee op vakantie wilt nemen. Op het web vind je daar handige checklists voor.

Op Inpaklijst.nl staan bijvoorbeeld paklijsten die zijn afgestemd op de bestemming waar je naar toe gaat. Je kan zelfs aangeven wat voor soort vakantie je gaat houden en hoe je reist. Vervolgens krijg je een op maat gemaakte inpaklijst. Handig en rustgevend: want zo hoef je de laatste nacht voor je vertrek niet wakker te liggen of je niet wat vergeet mee te nemen op vakantie.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021