Excite

Meer Easyjet-vluchten van en naar Schiphol

  • © Getty Images
Budgetvlieger Easyjet gaat meer vluchten van en naar Schiphol inzetten. Vanaf de herfst zal met een vijfde vliegtuig op Schiphol gevlogen worden, zo maakte de luchtvaartmaatschappij donderdag bekend. Daarnaast introduceert het bedrijf vluchten naar vijf nieuwe bestemmingen. Op dit moment kan via Easyjet met 300 vluchten per week naar 34 bestemmingen gevlogen worden.

Vanaf het najaar kunnen reizigers met Easyjet van Schiphol ook naar Tel Aviv, Tenerife, Lyon, Grenoble en Salzburg vliegen. Volgens het bedrijf is Easyjet de enige maatschappij die vluchten aanbiedt tussen Amsterdam en Grenoble. Commercieel manager William Vet van Easyjet geeft aan dat deze nieuwe bestemmingen een volgende stap vormen in het bedienen van zowel trouwe bestaande als nieuwe klanten.

Met deze nieuwe routes hoopt Easyjet volgend jaar 130.000 extra passagiers te kunnen vervoeren. Dit zorgt er ook voor dat er veertig banen in Nederland bij komen. Op dit moment werken er bij Easyjet in Nederland 160 mensen.

Passagiers van Easyjet kunnen mogelijk straks ook nog veel meer gaan genieten van hun vlucht. Samen met collega-prijsvechter Ryanair pleit Easyjet namelijk voor goedkopere 'connectiviteit' aan boord. Oftewel: het aanbieden van wifi. Dat wordt beschikbaar gesteld aan passagiers als de prijs daarvoor aantrekkelijk genoeg is. Prijsvechter Norwegian biedt dit op ditmoment al aan, Air Berlin en Niki hebben het op een aantal vluchten beschikbaar en Vueling wil deze zomer met een proef starten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021