Excite

Meer Nederlanders naar Amerika

Het bezoek van Nederlanders naar Amerika in 2008 is met 20% gestegen vergeleken met 2007. Vooral in juli gingen er veel mensen naar de Verenigde Staten. Uit recente cijfers is gebleken dat er in totaal 607.802 Nederlanders naar Amerika gingen in 2008.

De cijfers zijn bekend gemaakt door het U.S. Department of Commerce. Hierin bleek dat er in juli ruim 80.000 Nederlanders waren die naar de Verenigde Staten gingen. En vanuit heel de Benelux zijn er 891.897 bezoekers naar de Verenigde Staten afgereisd. Dit is een steiging van zo’n 21 procent ten opzichte van 2007. De Benelux staat hierdoor op de zevende plaats in de ranglijst met bezoekers aan Amerika. Per duizend mensen gingen er in de Benelux 33 naar Amerika. Bovenaan in de lijst staan Canada, Mexico en Groot-Brittannië. Vermoedelijk zijn er zoveel mensen naar de Verenigde Staten gegaan, vanwege de gunstige lage dollarkoers.

Uit de meest recente cijfers is overigens gebleken dat het aantal Nederlanders dat naar de Verenigde Staten gaat weer flink is gedaald. Het aantal bezoekers in januari is met 14 procent gedaald ten opzichte van 2008. Er wordt gedacht dat dit te maken heeft met de huidige kredietcrisis en het feit dat er daarom een afname is van de zakenreizigers.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020