Excite

Meer vakantiegangers ziek in verre vakantielanden

Je gaat lekker op vakantie om tot rust te komen. En dan word je ziek. Het gebeurt steeds vaker. Hulpverleners hebben dit jaar meer hulpverzoeken van zieke Nederlanders gehad dan in andere jaren. Althans, uit de verre vakantiebestemmingen.

Vooral vakantiegangers in Spanje, Griekenland en Turkije zijn opvallend vaak ziek. Maag- en darminfecties voeren de lijst aan, maar ook oorproblemen door vervuild zwemwater komen vaak voor.

Volgens de alarmcentrales van de ANWB, Mondial, Eurocross en SOS International reisden Nederlanders dit jaar verder dan anders, om verzekerd te zijn van zonnig weer. De alarmcentrales willen niet precies vertellen hoeveel hulpverzoeken ze binnen hebben gekregen, maar per saldo ligt het aantal hulpverzoeken niet hoger dan vorig jaar. De verzoeken uit verre landen blijven wel binnen stromen.

Zo kreeg Mondial maar liefst 65% meer telefoontjes uit Spanje, terwijl SOS International 30% vaker werd gebeld vanuit Turkije dan vorig jaar. Eurocross had de meeste zieke leden in Griekenland en Turkije.

Volgens de ANWB hebben veel van haar leden gekozen voor een vliegvakantie. "Die trend zien we overigens vaker tijdens slechte zomers," aldus een woordvoerder tegen het AD. "Nederlanders kiezen dan sneller voor zonzekere bestemmingen, die zich doorgaans iets verder weg van ons land bevinden."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020