Excite

Wat ga jij doen in de meivakantie?

De meivakantie valt voor alle scholen in Nederland in dezelfde periode: in dezelfde week als Koninginnedag. Een dag dat je druk genoeg bent met allerlei festiviteiten. Wat doe je de rest van de meivakantie? Ga je op vakantie of naar pretparken? De beste tips voor activiteiten in de meivakantie lees je hier

Rust en activiteit

Vakantieparken zorgen voor volle vakantiehuizen met hun vroegboekkortingen. Een vakantiepark is heerlijk voor de meivakantie. Je bent lekker weg van huis. In een andere omgeving als aan zee of in de bossen. Daarnaast kan je in vakantieparken allerlei activiteiten met het gezin ondernemen. Zoals een klimparcours of fietsen in de buitenlucht of een binnenactiviteit als klimmen en squash. En dan heb je ook nog die heerlijke zwembaden waar de kinderen helemaal uit hun dak kunnen gaan.

Naar de costa

Als je liever Nederland wilt ontvluchten kan je kiezen voor een heerlijke vakantie in het buitenland. Een strandvakantie in Spanje of Griekenland. Een land met meer zon en hogere temperaturen waar je lekker een bruin kleurtje kan krijgen. Veel reisorganisaties maken ook gebruik van de meivakantie voor kortingen en aanbiedingen. Naar het buitenland gaan in de meivakantie kan lekker rustig zijn. Niet veel mensen kiezen hiervoor. De kans op drukte aan de costa is daarom klein.

Thuis bakken

De vraag is natuurlijk of je Nederland wilt verlaten in de meivakantie. Zoals eerder gezegd, tijdens deze vakantie viert Nederland Koninginnedag. Meestal is dit niet een dag die je kind wilt missen. En zo zijn er meer redenen dat mensen in de meivakantie gewoon thuis blijven. Daar is ook niets mis mee. Het is een goede periode met je kinderen thuis iets te doen zoals bakken of knutselen.

Een week voor jong en oud

De meivakantie, een rustweek voor de kinderen. Soms zitten de ouders met de vraag wat ze nou weer moeten doen met de kinderen. Gelukkig is de meivakantie een periode waarin Nederland de kinderen al bezighoudt met Koninginnedag. Daarna kan je lekker uitrusten. De een doet dat lekker thuis. De ander pakt een huisje in een bos, aan het meer of aan zee. Een ander zoekt het verder weg, in Spanje of Frankrijk. In de meivakantie mag iedereen even bijkomen, niet alleen de kinderen.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021